Marktinformatie

MARKTONTWIKKELING

Douw&Koren brengt sinds 2011 de status en ontwikkeling van crowdfunding in Nederland in kaart. Dit onderzoek geeft gebruikers en stakeholders inzicht in de markt.

(bedragen in miljoenen euro per jaar)

 

We splitsen de markt uit in de volgende 4 categorieën:

  1. Maatschappelijke projecten: Financiering voor maatschappelijke projecten, zoals een project van een sportclub of buurtinitiatief
  2. Creatieve projecten: Financiering voor creatieve projecten, zoals een film of theatervoorstelling
  3. Ondernemingen: Financieringen voor ondernemers (starters en MKB’ers)
  4. Consumentenleningen: Leningen aan consumenten, bijvoorbeeld voor de aanschaf van een auto of verbouwing van een huis (ook wel ‘peer to peer’- lenen genoemd)

Crowdfunding in 2015

In 2015 werd in Nederland 128 miljoen euro via crowdfunding opgehaald. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2014. In 2015 werden meer dan 3.500 projecten en ondernemingen succesvol gefinancierd. In totaal is in Nederland inmiddels meer dan 240 miljoen euro via crowdfunding opgehaald.

Horeca en vastgoed

Opvallend is de toename van crowdfunding voor horeca en vastgoed. Beide sectoren zijn meer dan andere sectoren genoodzaakt om te zoeken naar alternatieve financieringsbronnen. Bovendien geldt voor horeca ondernemers dat zij in crowdfunding een manier zien om toekomstige klanten middels crowdfunding duurzaam te verbinden aan hun zaak.

Bron: Crowdfunding in Nederland 2015 - De status van crowdfunding in Nederland. Douw & Koren, Amsterdam

Heeft u nog vragen?

NewFunding communiceert open en transparant. In de FAQ vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het crowdfundingplatform en de mogelijkheden.

BEKIJK DE FAQ

Wat is NewFunding?

Het crowdfundplatform NewFunding is het eerste echte landelijke vastgoed crowdfundplatform in Nederland van, voor en door vastgoedprofessionals. Voor meer informatie en de investeerdershandleiding verwijzen wij u naar OVER ONS

MEER OVER NEWFUNDING

Meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag: