5 tips voor investeren in vastgoed

Tips om uw spaargeld toch te laten groeien

Staat uw spaargeld te niksen op een bank met een rente op of rond de 0,1%. Dat is natuurlijk heel jammer. De tijden van 5% rente op onze spaarcenten liggen voorgoed achter ons, zo lijkt het. En het ziet er niet naar uit dat hier op korte termijn verandering in komt. Investeren in vastgoed kan een goede mogelijkheid zijn voor u om deze spaarimpasse te doorbreken. Met onderstaande tips van onze ervaren beleggers kunnen we u wellicht inspireren om wat betreft het rendement op uw spaargeld van die hatelijke nul af te komen.

1. Investeren is plannen

Zorg dat u goed plant hoe en wanneer u uw geld wilt investeren. Investeren is namelijk ook een kwestie van plannen. Soms lijkt het wel alsof succesvolle beleggers met commercieel vastgoed gewoon geluk hebben gehad, maar dat is niet het geval. Het succes van investeren hangt grotendeels af van uw vermogen om te plannen. Hoe beter u uw investering plant, hoe meer rendement u dat oplevert.

vastgoed investeren

2. Investeer in groeiprojecten

Investeren in projecten in nog verder te ontwikkelen gebieden zijn voordelig omdat ze de kans hebben om flink in waarde te stijgen in de toekomst. Investeer daarom altijd liever in een pand in een gebied dat nog verder ontwikkeld moet worden dan in een pand in een volledig ontwikkeld gebied. Zoek daarom ook niet naar een specifiek project of pand, maar kijk vooral wat er nog meer te koop is. Met andere woorden: houd ogen en oren open om die ene buitenkans niet te missen!

3. Wees overtuigd van uw keuze

Heeft u een keuze gemaakt om te investeren? Weet dan zeker dat die investering ook echt aan uw wensen en eisen voldoet. Kies dus niet voor een groter of kleiner project dan de bedoeling was, investeer niet in een voor u onbekende of minder populaire regio en neem ook geen pand waar u twijfels over heeft.

4. Investeer in geduld

Wellicht heeft u te lang gewacht op het eventueel stijgen van de rente bij de banken voordat u besloot om te gaan investeren. Of misschien heeft u al ervaring in het beleggen met particulier vastgoed en wilt u uw horizon verbreden door te investeren in andere vastgoedobjecten. Dan is investeren in uw geduld ook een schone zaak. Want weet dat investeren in commercieel vastgoed heel anders verloopt, en dat het langer kan duren voordat u rendement hebt op uw investering.

5. Vraag een expert om advies

Investeren in vastgoed lijkt heel helder, maar u moet er wel een beetje de weg in kennen. Wilt u uw spaargeld niet zomaar over de balk smijten, dan is het zeer voor hand liggend om advies te vragen aan een expert. De expert kan u om de valkuilen in de markt heen leiden. Vraag dus gerust advies aan onze vastgoedbeleggers die het klappen van de zweep kennen. Die experts vind u gewoon bij New Funding.

Heeft u nog vragen?

NewFunding communiceert open en transparant. In de FAQ vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het crowdfundingplatform en de mogelijkheden.

BEKIJK DE FAQ

Wat is NewFunding?

Het crowdfundplatform NewFunding is het eerste echte landelijke vastgoed crowdfundplatform in Nederland van, voor en door vastgoedprofessionals. Voor meer informatie en de investeerdershandleiding verwijzen wij u naar OVER ONS

MEER OVER NEWFUNDING

Meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag: