7 tips voor het financieren van commercieel vastgoed

Tips voor het financieren van commercieel vastgoed

Steeds meer Nederlandse ondernemers en investeerders kiezen ervoor om commercieel vastgoed te financieren. Waarom? Omdat dit een goede manier is om kapitaal op te bouwen. Heeft u zich al verdiept in de mogelijkheden van commercieel vastgoed financieren? Heeft al een keuze gemaakt in het soort vastgoed waarin u wilt investeren? Voordat u uw investering start, is het wel van belang dat u de financiering goed regelt bij een betrouwbare geldverstrekker. Maar hoe vindt u deze? En waar moet u nog meer opletten? NewFunding vertelt u er graag meer over aan de hand van 7 tips voor het financieren van commercieel vastgoed. Lees snel verder!

1. Geschikt vastgoed vinden

Het is natuurlijk belangrijk dat u geschikt vastgoed vindt om te financieren. Let bij uw keuze op de locatie, prijzen en omliggende panden. Zowel wanneer u investeert in een winkel als een bedrijfsruimte of ander onroerend goed.

2. Creëer genoeg financiële ruimte

Heeft u een pand voor ogen? Dan is het belangrijk dat u voldoende geld heeft om commercieel vastgoed te kunnen financieren. Hierbij begint u met uw eigen inbreng. Is dit niet genoeg? Dan kunt u het beste een gespecialiseerde kredietverstrekker inschakelen.

3. Eigen inbreng

Wanneer u commercieel vastgoed wilt financieren geldt de vuistregel: hoe hoger uw eigen inbreng, hoe sneller u een hypothecaire lening af kunt sluiten. Tegenwoordig is de richtlijn van de eigen inbreng 15% tot 20%. Breng niet te veel in, want hoe hoger uw eigen inbreng hoe meer u te verliezen heeft.

4. Vergelijk kredietverstrekkers

U kunt een betrouwbare kredietverstrekker vinden door online verschillende kredietverstrekkers te vergelijken. Heeft u er één (of een paar) gevonden waar u een goed gevoel bij heeft? Ga op gesprek en schets uw situatie. Vraag naar de mogelijkheden van de verschillende kredietverstrekkers en kijk waar u de beste deal kunt krijgen.

5. Bepaal de huurprijs en verkoopprijs

Wanneer je in vastgoed investeert, ontvang je al snel een jaarlijks rendement dat tussen de 3 en 7 procent van de totale waarde van het vastgoed ligt. Wanneer je vastgoed verhuurt of verkoopt, kun je dus een goed rendement krijgen. Hierbij is het van belang dat de huurprijs en verkoopprijs marktconform zijn.

6. Uw panden verhuren

Zorg ervoor dat mensen weten dat uw pand te huur staat. U moet uw pand dus onder de aandacht zien te brengen. Dit kan via advertenties op Funda, maar ook via advertenties in een lokaal nieuwsblad. Kies ook voor alternatieve methodes, zoals folders verspreiden door de omgeving of probeer social media.

7. Schakel de hulp van NewFunding in

Wij kunnen u helpen bij het financieren van commercieel vastgoed. Bent u benieuwd wat wij precies voor u kunnen betekenen? Bel 085-0293829 of stuur een bericht naar contact@newfunding.nl. We vertellen u graag meer over onze aanpak en ons aanbod voor commercieel vastgoed financieren.

Uitgelichte Projecten

Heeft u nog vragen?

NewFunding communiceert open en transparant. In de FAQ vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het crowdfundingplatform en de mogelijkheden.

BEKIJK DE FAQ

Wat is NewFunding?

Het crowdfundplatform NewFunding is het eerste echte landelijke vastgoed crowdfundplatform in Nederland van, voor en door vastgoedprofessionals. Voor meer informatie en de investeerdershandleiding verwijzen wij u naar OVER ONS

MEER OVER NEWFUNDING

Meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag: