Aandachtspunten bij het financieren van verhuurde bedrijfspanden

4 belangrijke aandachtspunten

Wanneer u een verhuurd bedrijfspand wilt financieren, zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden. In dit blog vertelt NewFunding meer over de financiering van een verhuurd bedrijfspand. We zetten vier van de meest belangrijke aandachtspunten voor u op een rij. Voor informatie over onze projecten, of persoonlijk advies, kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

Uitgelichte Projecten

1. De huurder

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten wie de huurder van het pand precies is, of wie de huurders zijn. Vragen die u kunt stellen zijn onder andere:

  • Welk bedrijf heeft het pand gehuurd?
  • Zijn er meerdere huurders die in het pand zitten?
  • Hoe goed zijn de huurders met geld, en betalen zij altijd op tijd?
  • Hoe lang huurt het bedrijf het pand al, en hoe lang loopt het huurcontract nog?
  • In welke branche is het bedrijf actief?

2. Spreiding

Het is altijd verstandig om de financiering te spreiden over meerdere objecten. Met meerdere verhuurde panden bent u namelijk niet afhankelijk van een enkel bedrijf. Wanneer u kiest voor financiering via crowdfunding door NewFunding wordt dit nog eenvoudiger, want u hoeft het pand niet volledig te financieren. U kunt dan ook een kleiner bedrag steken in meerdere projecten.

3. Loan to Value

Een lage LTV (loan to value) betekent hoe meer eigen geld u in de financiering steekt, hoe prettiger de bank dat vindt. De verhouding van bancaire financiering tegenover de waarde van het pand in verhuurde staat, is maximaal 60%. Wanneer u kiest voor crowdfunding kunt u echter al vanaf slechts €500,- investeren in een pand.

4. Courant pand

Laat u altijd goed informeren over de waarde van het pand. Schakel hiervoor een specialist in. Hiermee bedoelen we niet de prijs waarvoor het pand online staat, maar over de waarde in de verhuurde staat. Dan zijn factoren als postcodegebied en (achterstallig) onderhoud onder andere van belang.

Financieren via NewFunding

Wanneer u kiest om een verhuurd pand te financieren via crowdfunding via NewFunding, hebben wij u veel van het werk al uit handen genomen. Neem voor meer informatie contact met ons op. Dat doet u hier op de site via het contactformulier. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via 085-0293829 of door een mail te sturen naar info@newfunding.nl. Wij gaan graag voor u aan de slag.

Heeft u nog vragen?

NewFunding communiceert open en transparant. In de FAQ vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het crowdfundingplatform en de mogelijkheden.

BEKIJK DE FAQ

Wat is NewFunding?

Het crowdfundplatform NewFunding is het eerste echte landelijke vastgoed crowdfundplatform in Nederland van, voor en door vastgoedprofessionals. Voor meer informatie en de investeerdershandleiding verwijzen wij u naar OVER ONS

MEER OVER NEWFUNDING

Meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag: