Alternatieven voor sparen

Beleggen in vastgoed groeit in populariteit

Het is zover: de spaarrente op de bank is door de ondergrens gezakt. In de meeste gevallen staat hij voor particulieren op nul procent. Mensen met veel spaargeld, vanaf 1 miljoen euro, hebben inmiddels zelfs te maken met een negatieve rente. Zij moeten rente betalen over hun spaargeld. Het zat er natuurlijk al een poosje aan te komen, maar toch… leuk is anders. Wat is nu wijsheid? Is het überhaupt nog verstandig om uw geld op de bank te laten staan? Ondanks de belofte van de banken dat ze de kleine spaarder ontzien, kunnen ze binnenkort zomaar besluiten dat iedereen negatieve rente op zijn spaarrekening krijgt. Is het verstandig om uit te kijken naar alternatieven voor sparen? En zo ja, wat zijn dan goede alternatieven voor sparen? Eén van die altenatieven is beleggen in vastgoed.

Geld beleggen in plaats van sparen

geld beleggen in plaats van sparen

Is beleggen bedoeld voor de grote jongens in snelle pakken die niet bang zijn om risico te nemen? Jazeker, maar beleggen voor beginners is natuurlijk ook mogelijk. Op kleinere schaal zijn er genoeg kansen en mogelijkheden in het beleggen van geld. U kunt bijvoorbeeld beleggen in een duurzaam fonds bij een bank waarbij u zelf kiest in welk fonds u belegt. Met een dergelijk fonds hoeft u niet de hele dag de beurskoersen in de gaten te houden. Beleggen blijft natuurlijk altijd een risico, maar als u het goed doet levert het best leuk geld op.

Beleggen in vastgoed: doelen stellen

Als u niet met uw geld naar de beurs wilt gaan, kunt u ook beleggen in vastgoed. Als u nadenkt over starten met beleggen in vastgoed, merkt u al gauw dat er best wat bij komt kijken. Een huis kopen voor verhuur is zo simpel nog niet! Als u zeker weet dat u wilt starten met investeren in vastgoed, bepaal dan eerst uw doel. Gaat u beleggen omdat u geld over heeft? Ziet u het als een pensioenpotje? Of wilt u er geld mee sparen voor uw kinderen? Elk doel vraagt om een andere voorbereiding. Let ook op dat elk type vastgoed onderhoud vereist. Houdt voor grote reparaties een deel van de huurinkomsten apart. Een pand verhuren kost tijd en geld!

Via crowdfunding beleggen in vastgoed

U kunt ook beleggen in vastgoed via crowdfunding bij New Funding. Het is een manier van beleggen die snel in populariteit toeneemt. Vastgoed crowdfunding is een platform waar professionals en particulieren op een duidelijke manier kunnen deelnemen in een vastgoedinvestering. Er geen afhankelijkheid van de bank. Het vastgoed dient hierbij als onderpand, wat bijvoorbeeld minder risico’s oplevert dan het investeren in aandelen. Ook kan het rendement flink oplopen, tot wel tien procent per jaar. Vastgoed en crowdfunding zijn een goed huwelijk aangegaan. Banken financieren vastgoed namelijk liever niet. Als ze het wel doen, dan doen ze dat meestal maar voor een deel. Crowdfunding lost dit probleem op. Is uw interesse gewekt? Neem dan gerust eens contact op met New Funding voor meer informatie over beleggen in vastgoed met crowdfunding. Wij zijn bereikbaar via 085-0293829 of per mail via info@newfunding.nl. U kunt ook het contactformulier op de website invullen.

Heeft u nog vragen?

NewFunding communiceert open en transparant. In de FAQ vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het crowdfundingplatform en de mogelijkheden.

BEKIJK DE FAQ

Wat is NewFunding?

Het crowdfundplatform NewFunding is het eerste echte landelijke vastgoed crowdfundplatform in Nederland van, voor en door vastgoedprofessionals. Voor meer informatie en de investeerdershandleiding verwijzen wij u naar OVER ONS

MEER OVER NEWFUNDING

Meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag: