Amerikanen-specialist: crowdfunding voor aankoop bedrijfspand

Voor een jong autobedrijf met groeiplannen is aankoop van een bedrijfspand niet de meest voor de hand liggende optie. De oplossing: crowdfunding. Tuned Imports in Schiedam haalde in 9 uur de benodigde 400 duizend euro binnen. 

In totaal was er een investering van 2,67 miljoen euro nodig voor de aankoop van het pand, de verbouwing, inrichting van werkplaats en showroom en werkkapitaal. Daarvan kon 2 miljoen worden gefinancierd bij de Rabobank, ruim 2,7 ton kon Spinhoven zelf financieren. En toen bleef er een gat over van 400 duizend euro. “Als we dat ook via eigen middelen hadden moeten financieren, had dat een te grote hap uit onze cashflow gehaald”, zegt Spinhoven. “Zo ontstond het idee van crowdfunding.”

Lees verder

Bron: https://automotive-management.nl/nieuws/laatste-nieuws/universelen/20080-amerikanen-specialist-crowdfunding-voor-aankoop-bedrijfspand

Heeft u nog vragen?

NewFunding communiceert open en transparant. In de FAQ vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het crowdfundingplatform en de mogelijkheden.

BEKIJK DE FAQ

Wat is NewFunding?

Het crowdfundplatform NewFunding is het eerste echte landelijke vastgoed crowdfundplatform in Nederland van, voor en door vastgoedprofessionals. Voor meer informatie en de investeerdershandleiding verwijzen wij u naar OVER ONS

MEER OVER NEWFUNDING

Meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag: