Een bedrijfspand kopen doet u zo

Een nieuw bedrijfspand

Gaat uw bedrijf uitbreiden of bent u gewoon toe aan een nieuwe locatie? Dan kan het zoeken naar een nieuw bedrijfspand beginnen! Er komt heel wat kijken bij het kopen van een bedrijfspand. U moet een geschikte locatie vinden, een lening afsluiten en nog veel meer. In dit blog vertelt NewFunding hoe een bedrijfspand kopen in zijn werk gaat.

Uitgelichte Projecten

De financiering

Voordat u op zoek gaat naar een pand, is het verstandig om uw financiële situatie onder de loep te nemen. Stel de volgende vragen:

  • Hoeveel heeft u maximaal te besteden?
  • Kunt u het pand financieren met eigen middelen of moet u een lening aanvragen?
  • En hoeveel kunt u dan maximaal lenen?

Houd bij het bepalen van het budget ook rekening met andere kosten, zoals kosten voor de makelaar en notaris, overdrachtsbelastingen en de BTW. En wist u al dat ook crowdfunding van NewFunding tegenwoordig een veelgebruikte manier is om te investeren in vastgoed? Oriënteer u eerst goed op alle financiële opties voor u daadwerkelijk op zoek gaat naar een pand.

Een nieuw bedrijfspand zoeken

Het nieuwe bedrijfspand moet natuurlijk aan al uw wensen voldoen. Begin daarom met een brainstorm over de nieuwe locatie. Maak een onderscheid tussen harde eisen en overige wensen. Dit helpt om gericht te zoeken naar een geschikte nieuwe locatie. Een overzicht van alle wensen is ook heel handig voor de makelaar die u helpt met zoeken! Neemt u geen makelaar in de hand? Dan zijn er veel websites speciaal voor het vinden van een bedrijfspand.

De locatie bezichtigen

Heeft u een bedrijfspand gevonden dat misschien wel geschikt is? Regel dan een bezichtiging. Houd tijdens de bezichtiging het lijstje met eisen bij de hand, zodat u weet waar u op moet letten. Voldoet het pand aan de wensen en past de omgeving bij het bedrijf? Let dan op dat u niet uit enthousiasme al een toezegging doet. Bij het kopen van een bedrijfspand is een mondelinge koopovereenkomst namelijk juridisch bindend.

Een bod doen

Besluit u te willen investeren in het nieuwe bedrijfspand? Dan kunt u een weloverwogen bod doen. U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor het pand, maar u wilt wel dat het bod serieus genomen wordt. Eventueel volgt er nog een onderhandeling. Zodra de verkoper het bod accepteert, is de koop van het pand officieel gesloten. Wilt u meer weten over het financieren van een bedrijfspand door crowdfunding? Neem dan contact op met NewFunding via 085-0293829 of mail naar info@newfunding.nl.Wij staan u graag te woord!

Heeft u nog vragen?

NewFunding communiceert open en transparant. In de FAQ vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het crowdfundingplatform en de mogelijkheden.

BEKIJK DE FAQ

Wat is NewFunding?

Het crowdfundplatform NewFunding is het eerste echte landelijke vastgoed crowdfundplatform in Nederland van, voor en door vastgoedprofessionals. Voor meer informatie en de investeerdershandleiding verwijzen wij u naar OVER ONS

MEER OVER NEWFUNDING

Meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag: