Beleggers behouden vertrouwen in vastgoed ondanks corona

Vertrouwen in zware tijden

De coronacrisis is niet zoals andere crisissen. Waar de angst voor grote economische schade zeer aanwezig was, bleef die schade grotendeels uit. Waar sommige bedrijven het extra goed deden tijdens de crisis, kwam andere bedrijven juist in de problemen. De laatst genoemden moesten het vooral hebben van overheidssteun. Hierdoor is gelukkig dan ook een grote golf aan failisementen voorkomen. 2017 en 2018 waren recordjaren voor beleggers. Dat 2020 door de coronacrisis géén nieuw recordjaar werd, mag geen verrassing heten. Ondanks dat was 2020 een mooi jaar voor beleggers! Vooral buitenlandse beleggers zijn door de crisis niet vertrokken. Iets wat ze voorheen nog wel eens deden in zware tijden. Het moge duidelijk zijn dat beleggers hun vertrouwen houden, ondanks corona.

Uitgelichte Projecten

De een profiteert meer dan de ander

Het zijn vooral de huurwoningen, essentiële winkels en bedrijfsruimtes die het goed doen. Winkels die van het kabinet de stempel 'essentieel' kregen, mochten hierdoor hun deuren openhouden en zagen hierdoor hun omzet stijgen. Toen sommige winkels tijdens de tweede lockdown alsnog dicht moesten, hadden deze gelukkig een buffer opgebouwd. In het laatste kwartaal van 2020 is er ook extra vermogen in huurwoningen geïnvesteerd. Op deze manier profiteerden beleggers van de oude overdrachtsbelasting die in 2021 van 2% naar 8% ging. Het heeft beleggers niet tegengehouden, maar teveel overheidsbemoeienis met de vrije huursector is niet bevorderlijk voor groei. Hoe meer regels er komen voor beleggers, hoe moeilijker het voor ze wordt om er een goed rendement uit te halen. Dit maakt het ook voor huizenkopers moeilijker om aan een woning te komen. Minder beleggers betekent namelijk minder nieuwbouw en daarmee een groter woningtekort.

Een goed vooruitzicht

Het aantal gevaccineerde mensen neemt snel toe en de versoepelingen stapelen op. Sectoren zoals de horeca en de evenementenbranche zullen de komende tijd een opleving krijgen. De coronacrisis is een crisis zoals nooit tevoren. En elke crisis leidt tot nieuwe inzichten. De coronacrisis is vooral een maatschappelijke crisis die heeft geleid tot een nieuw normaal. Het thuiswerken heeft gezorgd voor een opleving in tech-aandelen. We zijn meer digitaal gaan winkelen, minder gaan reizen en dat heeft invloed op vastgoed. Het vele thuiswerken heeft ook geleid tot een opleving van de lokale omgeving. Locaties dichtbij huis, zoals vrienden en winkels, zijn belangrijker geworden. Ondernemers zullen in de toekomst dan ook minder afhankelijk willen zijn van verre landen en leveranciers. Tot slot heeft de crisis ons bewuster gemaakt van gezondheid en duurzaamheid. Met dat in het achterhoofd zal er in de toekomst meer rekening gehouden worden met het milieu. Ook binnen de vastgoedwereld. Bij de ontwikkeling van gebouwen en steden moeten we meer aandacht hebben voor gezondheid, duurzaamheid en leefbaarheid.

Beleggen in vastgoed | NewFunding

Als u meer wilt weten over beleggen in vastgoed, neem dan gerust contact op met NewFunding. Dat doet u door hier op de website het contactformulier in te vullen. U bereikt ons ook telefonisch via 085-0293829 of per mail via info@newfunding.nl.

Heeft u nog vragen?

NewFunding communiceert open en transparant. In de FAQ vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het crowdfundingplatform en de mogelijkheden.

BEKIJK DE FAQ

Wat is NewFunding?

Het crowdfundplatform NewFunding is het eerste echte landelijke vastgoed crowdfundplatform in Nederland van, voor en door vastgoedprofessionals. Voor meer informatie en de investeerdershandleiding verwijzen wij u naar OVER ONS

MEER OVER NEWFUNDING

Meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag: