Crowdfunding tips anno 2022

Crowdfunding tips anno 2022 | Hierop let u

Met de komst van het internet is de wereld van financiering drastisch veranderd. De meeste bedrijfs- en financieringsprocessen zijn er gelukkig vele malen eenvoudiger op geworden. Als er iets is dat de financiering van projecten e.d. eenvoudiger heeft gemaakt, dan is het crowdfunding. Crowdfunding heeft ervoor gezorgd dat ook mensen met een minder groot kapitaal en/of minder ervaring, de juiste middelen bij elkaar kunnen krijgen om een eigen initiatief te lanceren. Want of u nu een ervaren investeerder bent of niet, om financiering en kapitaalwerving komt u nu eenmaal niet heen. Bent u van plan om een crowdfundingcampagne te starten voor de financiering van een project? Lees dan in dit artikel met onze tips voor crowdfunding anno 2022.

 

Stel de toegevoegde waarde vast

De ondernemer van vandaag de dag heeft gemiddeld genomen meer middelen tot zijn of haar beschikking dan de ondernemer van 30 jaar geleden. Een gebrek aan geld en middelen zorgt vaak voor inventiviteit en creativiteit, twee belangrijke ingrediënten voor een succesvolle business. Het binnenhalen van geld kan voor veel bedrijven een verslavend effect hebben. Zodra het geld binnen is, wordt er vaak direct geïnvesteerd in apparatuur en personeel. Voordat u het weet is het geld op en moet er wellicht wel opnieuw een crowdfundingcampagne worden gestart. Neem uw plan dus goed onder de loep en vraag uzelf kritisch of u wel echt een crowdfundingcampagne nodig heeft.

 

Plan voldoende tijd in

Crowdfunding heeft ervoor gezorgd dat de financiering relatief snel rond is. Waar offline kapitaalwerving vaak veel tijd in beslag neemt, bent u met online crowdfunding vaak sneller op uw streefbedrag. Houd er rekening mee dat u toch al snel zes tot acht maanden kwijt bent voordat u het ingezamelde bedrag ook daadwerkelijk kunt besteden. Plan dus voor uzelf voldoende tijd in om onnodige stress en frustratie te voorkomen. Maak een duidelijke tijdlijn voor het overzicht. Dit maakt ook het onderhandelingsproces tussen u en de investeerder makkelijker. 

 

Zorg voor een goede voorbereiding

Als het goed is heeft u al een duidelijk businessplan in petto. Vanuit veel crowdfunding platforms is het anno 2022 ook een vereiste om een plan te hebben voor hoe de opgehaalde financiering besteed gaat worden. Zo weten uw investeerders in ieder geval hoe hun investering besteed wordt en het houdt u als ondernemer scherp. Het belangrijkste is dat uw initiatief zo snel mogelijk zelfstandig kan draaien. Beoordeel dus goed of de posten waar uw opgehaalde kapitaal aan wordt besteed, bijdraagt aan deze zelfstandigheid. Houd hierbij altijd de klant in gedachten. Besteed het kapitaal bij twijfel altijd aan het verbeteren van klantprocessen. De klant is namelijk koning. 

 

Meer informatie crowdfunding

Met deze tips kunt u een goede start maken met crowdfunding anno 2022. Wilt u meer informatie over crowdfunding omdat u bijvoorbeeld wilt investeren in vastgoed? Neem dan gerust contact op met ons voor meer informatie. We zijn telefonische te bereiken via 085-0293829 of via e-mail op contact@newfunding.nl

Heeft u nog vragen?

NewFunding communiceert open en transparant. In de FAQ vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het crowdfundingplatform en de mogelijkheden.

BEKIJK DE FAQ

Wat is NewFunding?

Het crowdfundplatform NewFunding is het eerste echte landelijke vastgoed crowdfundplatform in Nederland van, voor en door vastgoedprofessionals. Voor meer informatie en de investeerdershandleiding verwijzen wij u naar OVER ONS

MEER OVER NEWFUNDING

Meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag: