De 5 valkuilen bij investeren in vastgoed

Vastgoed investering

Wanneer u gaat beginnen met vastgoed investering, zijn er behoorlijk wat problemen waar u tegenaan kunt lopen. Vandaar dat veel mensen het risico niet aan durven. Wij van NewFunding willen deze problemen zo veel mogelijk wegnemen voor u als investeerder. Vandaar dat we een transparante en renderende manier voor duurzame vastgoed investering hebben opgezet. Zo maakt u niet dezelfde fouten als de vele investeerders die u voorgingen. Maar wat zijn nu eigenlijk de grote fouten? Wij zetten de 5 valkuilen van investeren in vastgoed voor u op een rij.

Verkeerde pand kopen

vastgoed investeren valkuilenDe eerste grote valkuil bij vastgoed investering is het kopen van het verkeerde pand. Er zijn ontzettend veel verschillende (soorten) projecten waarin u kunt investeren. Gaat u investeren in binnen- of buitenland, in een ‘gewone’ woning of een vakantiehuis of toch in een bedrijfspand? De mogelijkheden zijn eindeloos. Wanneer u het verkeerde pand koopt kan dit resulteren in flinke verliezen.

Investeren in de verkeerde regio

De tweede valkuil waar veel investeerders in terecht komen is het investeren in een pand in de verkeerde regio. De investeerder komt een mooi en goedkoop pand tegen. Het lijkt wel te mooi om waar te zijn! Na aankoop blijkt dat inderdaad ook het geval, want het pand staat in een afgelegen dorp, of op een vakantieplek waar maar weinig mensen een woonhuis willen huren. Het is daarom van groot belang om eerst grondig onderzoek te doen, ook naar de locatie van het pand.

Te veel betalen

Gemiddeld betalen de meeste investeerders 10 tot 30% te veel voor hun pand. Dat komt onder andere door slechte onderhandelingstechnieken, of omdat een onervaren investeerder nog geen inzicht heeft in het effectief investeren. Bij NewFunding loopt u dit risico niet, want u kunt zelf bepalen hoeveel u wilt investeren in een bepaald pand. Doordat er ook nog andere investeerders meebetalen aan hetzelfde project, kunt u al investeren met een bedrag van €500!

Onwetendheid over het aanvragen van financierin

Er worden talloze fouten gemaakt bij het aanvragen van een financiering voor een verhuurd vastgoed. Investeerders kloppen aan bij de verkeerde bank die helemaal geen interesse heeft, raken ontmoedigd door de vele voorwaarden of krijgen te maken met een ongemotiveerde relatiebeheerder.

Contract aanbieden aan de verkeerde huurder

De laatste valkuil waar veel investeerders in terecht komen is het aanbieden van een contract aan de verkeerde verhuurder. Als investeerder wilt u natuurlijk een huurder die elke maand netjes de huur op tijd betaalt. U kunt er niet altijd zomaar op vertrouwen dat de makelaar de juiste huurder vindt.

Vastgoed investering bij NewFunding

Door een vastgoed investering via crowdfunding nemen wij van NewFunding deze valkuilen weg. Wilt u meer weten over onze werkwijze en projecten of heeft u vragen over vastgoed investering via NewFunding? Neem gerust contact met ons op. Dat doet u via het contactformulier hier op de site, door te bellen naar 085-0293829 of en mail te sturen naar info@newfunding.nl. Begin met investeren met de hulp van NewFunding en ontwijk de valkuilen bij een vastgoed investering!

Uitgelichte Projecten

Heeft u nog vragen?

NewFunding communiceert open en transparant. In de FAQ vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het crowdfundingplatform en de mogelijkheden.

BEKIJK DE FAQ

Wat is NewFunding?

Het crowdfundplatform NewFunding is het eerste echte landelijke vastgoed crowdfundplatform in Nederland van, voor en door vastgoedprofessionals. Voor meer informatie en de investeerdershandleiding verwijzen wij u naar OVER ONS

MEER OVER NEWFUNDING

Meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag: