De nieuwe stad: gemaakt door de bewoners

De nieuwe stad: gemaakt door de bewoners

Een nieuw stuk stad? Dat ontwerp je niet op de tekentafel. Dat ontwikkel je gaandeweg, in samenspraak met bewoners. Wereldwijd barst het van de experimenten om creatiever om te gaan met de bestaande stad en nieuw leven te blazen in oude gebouwen.

In Rotterdam blies ZUS nieuw leven in het gebied tussen Centraal Station en Rotterdam Hofplein, met een ontwikkelstrategie die te vergelijken is met hun werk in Amersfoort. Met één groot verschil. In Amersfoort was er een opdrachtgever die een duidelijke vraag stelde, namelijk de gemeente Amersfoort en ontwikkelaar Schipper Bosch. In Rotterdam waren Elma van Boxel en haar partner, Kristian Koreman, van ZUS het zelf, als bewoners van Rotterdam Central District, die vonden dat ze moesten ingrijpen. Ze redden de leegstaande kantoortoren Het Schieblock van de sloop en transformeerden die in een verzamelgebouw voor creatieve ondernemers. Met de opbrengsten van een crowdfundingcampagne en het Stadsinitiatief (burgers mochten hun stem uitbrengen voor het beste idee van de stad, waarvoor de gemeente enkele miljoenen vrijmaakte) realiseerden ze bovendien een 400 meter lange Luchtsingel. Deze zwevende brug verbindt het Schieblock met de Hofbogen. Door de inspanning van ZUS en de vele creatieve partijen die het aan zijn plannen wist te verbinden, zijn beide plekken uitgegroeid tot een van de ‘hottest spots in town’.

Lees verder

Bron: https://fd.nl/fd-persoonlijk/1192594/de-nieuwe-stad

Heeft u nog vragen?

NewFunding communiceert open en transparant. In de FAQ vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het crowdfundingplatform en de mogelijkheden.

BEKIJK DE FAQ

Wat is NewFunding?

Het crowdfundplatform NewFunding is het eerste echte landelijke vastgoed crowdfundplatform in Nederland van, voor en door vastgoedprofessionals. Voor meer informatie en de investeerdershandleiding verwijzen wij u naar OVER ONS

MEER OVER NEWFUNDING

Meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag: