Handige crowdfunding tips

Zo zet u een effectieve crowdfunding-campagne op

Bent u op zoek naar (meer) financiering voor uw bedrijf? Dan is crowdfunding misschien wel iets voor u! In dit blog vertellen wij u graag hoe u een succesvolle crowdfunding-campagne kunt opzetten.

Uitgelichte Projecten

Is crowdfunding geschikt voor uw bedrijf?

Voordat u een crowdfunding-campagne gaat opzetten, is het handig om eerst te bepalen of crowdfunding wel past bij uw bedrijf. Om daarachter te komen, kunt u uzelf de volgende vragen stellen:

  • Beschikt u over een netwerk met mensen die u enthousiast kunt maken over uw bedrijf?
  • Kunt u helder uitleggen waar u het gevraagde geld voor nodig heeft?
  • Bent u in staat om een tegenprestatie te bieden aan uw investeerders<?li>
  • Kunt u uw plan binnen korte tijd aan zoveel mogelijk mensen presenteren, zowel binnen als buiten uw netwerk?

Is uw antwoord op deze vragen ‘ja’? Dan is er een grote kans dat deze alternatieve financieringsmethode goed aansluit bij uw bedrijf!

Bepaal welke crowdfunding het best bij u past

Er zijn verschillende soorten crowdfunding, namelijk investeringen, donaties en voorverkoop. Een investering is een geldbedrag dat u, meestal met rente, moet terugbetalen. Een donatie is meer een gift. Daardoor is dit niet voor alle bedrijven geschikt. Door voorverkoopt kunt u uw producten van verkopen voordat u ze gaat leveren, waardoor u kapitaal binnen krijgt om te investeren in uw bedrijf.

Meer tips voor uw crowdfunding-campagne

Graag zetten wij nog wat meer tips voor uw crowdfunding-campagne voor u op een rij:

  • Selecteer het juiste platform voor uw campagne. Kijk bijvoorbeeld eens naar Symbid, Kickstarter, Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd
  • Stel een plan op voor uw crowdfunding-campagne. Zorg dat deze kort en bondig is, maar vertel ook uw persoonlijke verhaal
  • Benader zoveel mogelijk mensen uit uw netwerk over uw crowdfunding-campagne

Contact opnemen met NewFunding

Wilt u graag meer weten over crowdfunding? Bij NewFunding helpen wij u graag! Neem gerust contact met ons op. Via het online contactformulier hier op de site kunt u gemakkelijk een bericht voor ons achterlaten. Liever telefonisch contact? Bel dan naar: 085-0293829. U kunt ook een mail sturen naar: info@newfunding.nl. Bij NewFunding bent u aan het juiste adres voor gedegen informatie over crowdfunding-campagnes!

Heeft u nog vragen?

NewFunding communiceert open en transparant. In de FAQ vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het crowdfundingplatform en de mogelijkheden.

BEKIJK DE FAQ

Wat is NewFunding?

Het crowdfundplatform NewFunding is het eerste echte landelijke vastgoed crowdfundplatform in Nederland van, voor en door vastgoedprofessionals. Voor meer informatie en de investeerdershandleiding verwijzen wij u naar OVER ONS

MEER OVER NEWFUNDING

Meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag: