Interessante weetjes over investeren in zorgvastgoed

Investeren in zorgvastgoed wordt steeds aantrekkelijker

Investeren in zorgvastgoed. Het is wellicht niet iets wat in de eerste instantie snel in u opkomt. Maar het kopen van een assistentiewoning is vandaag de dag een zeer goed plan te noemen. In dit blog vertellen wij u enkele weetjes over investeren in zorgvastgoed. Ook leggen we uit hoe u NewFunding kunt bereiken om u te helpen met uw zorgvastgoed investering.

Uitgelichte Projecten

De groei van zorgvastgoed

De huidige generatie, in de volksmond vaak ‘babyboomers’ genoemd, zal over enkele jaren leeftijd bereiken waarop ze wellicht extra zorg nodig hebben. Dit aantal zal de komende jaren alleen maar stijgen. Dit ook omdat mensen gemiddeld steeds ouder worden. Zodoende is de kans groot dat een door u gefinancierde zorgvastgoed plek relatief snel gevuld is.

De doelgroep en de locatie

Door via NewFunding te investeren in zorgvastgoed heeft u een aantrekkelijk financieel én maatschappelijk rendement. Afhankelijk van het type vastgoed en de omgeving ligt het bruto aanvangsrendement rond de 4% à 7% per jaar. Omdat de doelgroep graag op een locatie woont dicht bij het centrum of aan de kust, is het van belang de juiste plek te kiezen waar u investeert. Het is voor deze doelgroep namelijk van belang dat zij makkelijk bij accommodaties zoals winkels en horeca kunnen komen.

Ongevoeligheid economische trends

Zorgvastgoed is relatief ongevoelig voor economische problematiek. Uw investering zal dus relatief weinig last hebben van een eventuele dalende conjunctuur of beurskoers. Daarnaast is er al jaren een tekort aan (zorgwoningen. Door de groei van de generaties die hulpbehoevend zijn/worden, zal dit tekort alleen maar stijgen. Verwacht wordt dat het tekort in 2040 52.000 woningen beslaat. Dit maakt het voor investeerders een stabiele markt.

Aanwendbaarheid

Mocht het gebeuren dat een hulpbehoevende bewoner vertrekt en u zonder huurder komt te zitten, dan zijn er goede mogelijkheden om uw zorgvastgoed om te zetten tot een reguliere woning. Het meeste zorgvastgoed bestaat uit woningen. Deze zijn relatief gemakkelijk aan te passen tot reguliere woningen. Ook hier is het belangrijk om de ligging in acht te nemen. Als uw vastgoed zich in of rondom het centrum bevindt en in de categorie middenhuur vallen, is uw vastgoed goed geschikt voor particuliere huur. Indien uw pand daar niet goed geschikt voor is, is verkopen ook altijd een goed alternatief voor elke belegger.

Investeren in zorgvastgoed via NewFunding

Als u precies wilt weten wat NewFunding voor u kan betekenen op het gebied van investeren in zorgvastgoed, neem dan gerust contact met ons op. Dat doet u door hier op de website het contactformulier in te vullen. U bereikt ons ook telefonisch via 085-0293829 of per mail via info@newfunding.nl.

Heeft u nog vragen?

NewFunding communiceert open en transparant. In de FAQ vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het crowdfundingplatform en de mogelijkheden.

BEKIJK DE FAQ

Wat is NewFunding?

Het crowdfundplatform NewFunding is het eerste echte landelijke vastgoed crowdfundplatform in Nederland van, voor en door vastgoedprofessionals. Voor meer informatie en de investeerdershandleiding verwijzen wij u naar OVER ONS

MEER OVER NEWFUNDING

Meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag: