Levert vastgoed investeren een passief inkomen op?

Iedereen wil een passief inkomen

Een passief inkomen, geld binnenkrijgen zonder dat u er iets voor hoeft te doen. Voor heel veel mensen is het de droom. Vaak wordt er gedacht dat dit passief inkomen mogelijk is door middel van vastgoed investeren. Maar levert vastgoed investeren daadwerkelijk een passief inkomen op? In dit blog vertelt NewFunding er meer over.

Wat is een passief inkomen?

Natuurlijk is het in eerste instantie belangrijk om te weten wat een passief inkomen precies is. Een passief inkomen is een inkomen waarbij u geen tijd inruilt voor geld. U krijgt een wekelijks of maandelijks inkomsten zonder dat ze direct afhankelijk zijn van uw inspanning. Om het eenvoudig samen te vatten: u heeft eens een grote inspanning gedaan, en daar blijft u (de rest van uw leven) inkomen van krijgen. Voorbeelden van een passief inkomen zijn royalties uit een boek dat u ooit geschreven heeft, of muziek die u maakt, dividend uit aandelen of beleggingsfondsen en rente uit spaargeld. Veel mensen denken dat passief inkomen een manier is om snel rijk te worden. Dit is echter niet het geval. Ook voor passief inkomen zult u hard moeten werken. Zeker in het begin zult u met passief inkomen nog niet veel verdienen. Dit bouwt u in de loop der jaren op.

Wat houdt vastgoed investeren in?

Wanneer u begint met investeren in vastgoed, moet u daar flink wat werk in steken. Wanneer u gaat investeren, loopt u door de volgende fasen:

  • U kijkt naar een geschikte regio of wijk voor een beleggingspand
  • De aankoop van het pand
  • Het renoveren, of op een andere manier klaarmaken, van het pand voor verhuur
  • Een goede huurder vinden
  • Het innen van de huur

En of het innen van de huur ook echt passief inkomen is, is nog maar de vraag. U zult elke maand namelijk nog werkzaamheden moeten verrichten. Zo kan het zijn dat er een lekkage is, dat er dingen kapot gaan, dat de buren overlast hebben van uw huurders, et cetera. Die problemen zult u, wanneer ze onder de garantie vallen, allemaal toch echt op moeten lossen! En na het kan zomaar gebeuren dat de huurders plots de huur opzeggen. Dan moet u weer op zoek naar nieuwe huurders.

Passief inkomen met vastgoed investeren

NewFunding biedt een oplossing: een manier waarop u wel passief inkomen kunt verdienen met vastgoed investeren. Dat gebeurt door middel van crowdfunding. Wij nemen u het werk uit handen van het vinden van een goed pand, de aankoop, het renoveren, het vinden van een huurder en nog veel meer. Met onze hulp kunt u een portefeuille opbouwen met verschillende panden, en zo relatief eenvoudig een passief inkomen verdienen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

NewFunding: investeren via crowdfunding

Investeren via crowdfunding kan met NewFunding al vanaf € 500,-! Ontdek met welke projecten we ons bezig houden. Neem voor meer informatie direct contact op. Dat kan via het contactformulier hier op de site, door te bellen naar 085-0293829 of door een mail te sturen naar info@newfunding.nl.

Heeft u nog vragen?

NewFunding communiceert open en transparant. In de FAQ vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het crowdfundingplatform en de mogelijkheden.

BEKIJK DE FAQ

Wat is NewFunding?

Het crowdfundplatform NewFunding is het eerste echte landelijke vastgoed crowdfundplatform in Nederland van, voor en door vastgoedprofessionals. Voor meer informatie en de investeerdershandleiding verwijzen wij u naar OVER ONS

MEER OVER NEWFUNDING

Meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag: