Sleutel tot succes crowdfunding is voorbereiding

Voorbereiding is het allerbelangrijkste bij het ophalen van financiering voor een project, product of bedrijf via crowdfunding.

Dit zegt Camille van Gestel, directeur van WakaWaka, het bedrijf dat hij samen met Maurits Groen heeft opgericht. WakaWaka is van plan om zijn tiende crowdfundingronde te doen. Sinds 2011 heeft WakaWaka, bekend van de zonnelampen, ruim anderhalf miljoen euro opgehaald bij de massa via online platformen.

"De allereerste keer dat wij een crowdfundingcampagne deden, in 2011, wisten wij helemaal niets van crowdfunden", vertelt Van Gestel. "Al snel bleek dat enige voorbereiding wenselijk was. Dat hebben we in de campagnes daarna echt wel anders gedaan. De sleutel tot succes van een campagne zit ‘m absoluut in de voorbereiding."

Recentelijk wist Van Gestel ook crowdfunders in te zetten die al eerder hadden geïnvesteerd in WakaWaka. 'Oude' crowdfunders konden meedenken over de nieuwe campagne, dat ook tot "significante veranderingen leidde."

Bron: http://www.nu.nl/ondernemen/4345541/sleutel-succes-crowdfunding-voorbereiding.html

Heeft u nog vragen?

NewFunding communiceert open en transparant. In de FAQ vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het crowdfundingplatform en de mogelijkheden.

BEKIJK DE FAQ

Wat is NewFunding?

Het crowdfundplatform NewFunding is het eerste echte landelijke vastgoed crowdfundplatform in Nederland van, voor en door vastgoedprofessionals. Voor meer informatie en de investeerdershandleiding verwijzen wij u naar OVER ONS

MEER OVER NEWFUNDING

Meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag: