Triodos-spaarders op de vlucht voor nulrente

AMSTERDAM - Triodos Bank heeft aan den lijve ondervonden wat spaarders doen als de rente naar nul gaat. De bank zag in april en mei de toestroom van spaargeld halveren, en de uitstroom iets groter worden. Daardoor kromp het totale spaartegoed dat Triodos beheert.

  „Mensen hebben een andere bestemming voor hun spaargeld gevonden”, antwoordt een woordvoerder van de bank op vragen van RTL Z. De bank hield begin april, toen het aankondigde het laatste beetje spaarrente te schrappen, vol dat klanten niet bij Triodos bankieren voor de rente, maar „omdat er goede dingen met hun geld worden gedaan”.

  Dat blijkt dus niet voor alle klanten op te gaan. In april en mei, traditiegetrouw maanden dat spaartegoeden met het vakantiegeld worden aangevuld, raakten de kluizen van Triodos juist iets leger.

  De zegsvrouw van de bank benadrukt dat het aantal rekeningen gelijk is gebleven. Ook is er volgens haar sprake van een tijdelijk effect; de groei van de spaartegoeden zit nu weer op het normale niveau.

  Triodos Bank is vooralsnog de enige partij in ons land die op een doorsnee spaarrekening geen rente meer biedt. De grootbanken ABN Amro, ING en Rabobank verlaagden hun belangrijkste tarieven onlangs naar 0,15%.

  Zie hier ook het artikel in De Telegraaf

  Heeft u nog vragen?

  NewFunding communiceert open en transparant. In de FAQ vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het crowdfundingplatform en de mogelijkheden.

  BEKIJK DE FAQ

  Wat is NewFunding?

  Het crowdfundplatform NewFunding is het eerste echte landelijke vastgoed crowdfundplatform in Nederland van, voor en door vastgoedprofessionals. Voor meer informatie en de investeerdershandleiding verwijzen wij u naar OVER ONS

  MEER OVER NEWFUNDING

  Meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag: