Waar moet u op letten bij vastgoed crowdfunding?

Investeren in vastgoed via crowdfunding

Door vastgoed crowdfunding is het investeren in vastgoed in de laatste jaren veel toegankelijker geworden. Het zijn niet alleen meer de grote institutionele investeerders die kunnen investeren. Ook de ‘gewone’ mens heeft door middel van crowdfunding in onroerend goed de mogelijkheid om zijn of haar beleggingsportefeuille uit te breiden. Maar er zijn wel een paar dingen waar u op moet letten bij vastgoed crowdfunding. Daar vertellen we in dit blog meer over.

Uitgelichte Projecten

Verschil met ‘traditioneel’ investeren

Het verschil tussen een-op-een vastgoed investeren, en crowdfunding, zit hem in het feit dat er bij crowdfunding meerdere investeerders betrokken zijn bij een project. Bij een een-op-een investering moet u een groot bedrag inleggen. Omdat bij crowdfunding meerdere mensen betrokken zijn, kunt u met een veel kleiner bedrag beginnen. Bij NewFunding kunt u al met €500,- beginnen met investeren! Dat maakt de drempel om te investeren veel lager, en het betekent ook dat u in meerdere projecten kunt investeren.

Afwegingen bij investeren via crowdfunding

De drempel is dus lager omdat het mogelijk is om met een lager bedrag te investeren, maar dat betekent niet dat u door te investeren met crowdfunding geen keuzes moet maken en belangrijke beslissingen moet nemen. U moet nog altijd goed nadenken over bij welke projecten u bij betrokken wilt zijn, wat de onderlinge verhoudingen in de beleggingsportefeuille zijn, met wie u wilt investeren en meer. NewFunding helpt u hier een handje mee. Op onze site vindt u een aantal mooie projecten waarin u vanaf €500,- kunt investeren. Ook bieden wij u graag hulp met het investeren via crowdfunding.

Waarop letten bij investeren via crowdfunding?

De belangrijkste zaken waar u op moet letten wanneer u gaat investeren via crowdfunding zijn:

  • Gaat u in zee met een betrouwbare initiatiefnemer? Wanneer u investeert via NewFunding, is dit zeker het geval.
  • In welke regio wilt u investeren?
  • In welke sector gaat u investeren. Wilt u bijvoorbeeld investeren in residentieel- of zorgvastgoed?
  • Hoeveel risico u loopt wanneer u in een bepaald project investeert?
  • Wat gebeurt er met uw geld als er niet genoeg geïnvesteerd is in een project? Bij NewFunding krijgt u het bedrag weer teruggestort op uw e-Wallet

Wilt u meer persoonlijke informatie waarop u moet letten wanneer u gaat investeren via crowdfunding? Neem dan contact op met onze specialisten!

Contact voor persoonlijke informatie

Contact opnemen met NewFunding is heel eenvoudig. Laat simpelweg een bericht achter via ons contactformulier, bel 085-0293829 of stuur een mail naar info@newfunding.nl. Wij helpen u graag verder met persoonlijk advies over waar u op moet letten als u gaat investeren via crowdfunding.

Heeft u nog vragen?

NewFunding communiceert open en transparant. In de FAQ vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het crowdfundingplatform en de mogelijkheden.

BEKIJK DE FAQ

Wat is NewFunding?

Het crowdfundplatform NewFunding is het eerste echte landelijke vastgoed crowdfundplatform in Nederland van, voor en door vastgoedprofessionals. Voor meer informatie en de investeerdershandleiding verwijzen wij u naar OVER ONS

MEER OVER NEWFUNDING

Meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag: