Waarom crowdfunding een belangrijk onderdeel is in de vastgoedmarkt

Ongekend populair: crowdfunding in vastgoed

Crowdfunding in vastgoed is echt een gamechanger gebleken. Crowdfunding platforms brengen initiatiefnemers en groepen investeerders bij elkaar om projecten snel van de grond te krijgen. De initiatiefnemers hebben zo heel makkelijk toegang tot vele beleggers, terwijl voor de beleggers interessante beleggingsmogelijkheden vrijkomen. Hoe komt het dat beleggingen in vastgoed zo geschikt zijn voor crowdfunding? In dit blog vertellen we er meer over!

Uitgelichte Projecten

Wat komt er kijken bij vastgoed crowdfunding?

Natuurlijk gaat het altijd om een investeringsobject. Wat voor soort vastgoedobject dat is kan variëren. De projectontwikkelaar legt het object ter goedkeuring voor aan ons. We toetsen de ontwikkelaar eerst op ervaring en kredietwaardigheid, zodat u veilig kunt investeren. Is ook het investeringsplan in orde, dan is er de keuze uit verschillende financieringsvormen. Krijgen de investeerders een deel van de opbrengsten in de vorm van aandelen of verstrekken ze leningen?

Investeringsmogelijkheden voor een breed publiek

Normaal gesproken vergt investeren in vastgoed veel kapitaal. Vooral de grote projecten zijn onbereikbaar voor doorsnee beleggers. Maar met crowdfunding is dat veranderd. Zo’n project wordt opgehakt in kleinere behapbare stukken. Dit maakt het voor projectontwikkelaars veel makkelijker om het geld bij elkaar te halen, en het is heel voordelig voor de beleggers. Zo kunt u dus ook met een kleiner kapitaal heel makkelijk beleggen, én een leuk rendement behalen.

Risicospreiding en grote flexibiliteit

Een ander voordeel van beleggen in vastgoed door middel van crowdfunding is dat u heel gemakkelijk het risico kunt spreiden. Onverwachte tegenvallers zijn nooit helemaal uit te sluiten, maar met crowdfunding kunt u met kleine bedragen instappen en kiezen uit vele projecten. Zo bent u heel flexibel wat betreft de projecten waar u in investeert, en kunt u heel gemakkelijk de risico’s spreiden. Het ene project brengt meer risico’s met zich mee dan het andere, en dat ziet u natuurlijk wel terug in het te behalen rendement. Maar omdat spreiden hiermee zo makkelijk is, stelt u heel eenvoudig zelf uw portfolio samen.

Genoeg redenen

Kortom: doordat er door crowdfunding beleggingsmogelijkheden voor een breed publiek vrijkomen, het beleggen zeer flexibel is geworden en risico’s makkelijk te spreiden zijn, is beleggen in vastgoed via crowdfunding een ideale optie. < a href=https://www.newfunding.nl/crowdfunding-vastgoed>Daarom is crowdfunding in vastgoed zo effectief! Wilt u meer weten over beleggen in vastgoed door middel van crowdfunding? Neem dan gerust contact met ons op! U kunt ons bereiken door te bellen naar 085-0293829 of een mail te sturen naar info@newfunding.nl We vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Heeft u nog vragen?

NewFunding communiceert open en transparant. In de FAQ vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het crowdfundingplatform en de mogelijkheden.

BEKIJK DE FAQ

Wat is NewFunding?

Het crowdfundplatform NewFunding is het eerste echte landelijke vastgoed crowdfundplatform in Nederland van, voor en door vastgoedprofessionals. Voor meer informatie en de investeerdershandleiding verwijzen wij u naar OVER ONS

MEER OVER NEWFUNDING

Meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag: