Wat brengt een vastgoedinvestering doorgaans op?

Wat gaat uw investering opbrengen?

Bent u van plan om te investeren in vastgoed? Dat is een slimme manier om geld te verdienen! En Newfunding maakt het u bovendien erg gemakkelijk als u wilt investeren in vastgoed. Maar wat kunt u eigenlijk mee verdienen? De exacte winst die de investering u op zal leven kunnen we natuurlijk niet vertellen. Er zijn echter wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u het rendement gaat berekenen. Daar vertellen we u in dit blog wat meer over.

Uitgelichte Projecten

De waarde van het pand

Wanneer investeerders een pand kopen, doen zij dit meestal om het een aantal jaren te verhuren, en het vervolgens (hopelijk met winst) te verkopen. Eigenaren van het pand zijn vaak volledig overtuigd dat ze het pand met een flinke winst zullen verkopen. Echter weten vastgoedexperts dat voorspellingen altijd voorzichtig gedaan moeten worden. De huizenmarkt is namelijk constant in verandering. Een belangrijke factor binnen de huizenmarkt is de hypotheek die kopers aan kunnen vragen. Wanneer de rente voor een hypothecaire lening gaat stijgen, en minder mensen een (hoge) hypotheek kunnen nemen, neemt de vraag op de vastgoedmarkt af. Wilt u tijdens die periode het pand waarin u geïnvesteerd heeft verkopen, dan is dat geen goed teken. Echter kan ook het tegengestelde waar zijn. Wanneer de vraag naar bedrijfspanden en woningen stijgt, kunt u er flinke winst uit halen! Houd met deze veranderingen rekening bij het investeren in een pand.

Investeringspand om te verhuren

Wanneer u investeert in een pand om het te verhuren, kunt u rekenen op een zekere huuropbrengst. Natuurlijk kunt u niet de volledige huur die u int als opbrengst beschouwen. Een groot gedeelte zult u namelijk moeten besteden aan onder andere het onderhouden en eventueel herstellen van het pand, de onroerende voorheffing en de brandverzekering. Bovendien komen er nog meer kosten kijken bij het verhuren van een pand. Ook bij leegstand van het pand of wanbetaling kan het voorkomen dat u als eigenaar geld verliest.

Belasting betalen op de huurinkomsten

Moet u belasting betalen over de huurinkomsten? Dat hangt van de huurder af. Wanneer u aan particulieren verhuurt, betaalt u geen belastingen op de huuropbrengst. U betaalt dan enkel belasting op het geïndexeerde kadastraal inkomen, verhoogd met 40%. Wanneer het pand (deels) gebruikt wordt voor professionele doeleinden, betaalt u op zowel het geïndexeerde kadastraal inkomen en op de bruto huurinkomsten belasting. Daarom staat er in een huurcontract vaak dat het pand niet voor beroepsmatige doeleinden gebruikt mag worden.

Advies nodig? Bel Newfunding!

Wanneer u bij Newfunding kiest voor investering door middel van crowdfunding, elimineert u enkele van de eerder genoemde risico’s. Wilt u weten welke risico’s dat zijn, hoe investeren via Newfunding precies werkt en hoe u begint met investeren? Neem dan contact met ons op via het formulier hier op de site. U kunt ons ook telefonisch bereiken door te bellen naar 085-0293829 of door een mail te sturen naar info@newfunding.nl. Begin met winst maken, begin met investeren via Newfunding!

Heeft u nog vragen?

NewFunding communiceert open en transparant. In de FAQ vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het crowdfundingplatform en de mogelijkheden.

BEKIJK DE FAQ

Wat is NewFunding?

Het crowdfundplatform NewFunding is het eerste echte landelijke vastgoed crowdfundplatform in Nederland van, voor en door vastgoedprofessionals. Voor meer informatie en de investeerdershandleiding verwijzen wij u naar OVER ONS

MEER OVER NEWFUNDING

Meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag: