Fellenoordstraat te Breda

 • Rente:7%
 • Looptijd: 18 maanden
 • Aflossing: 0%
 • Type lening: Aflossingsvrij
 • 100% voltooid
 • € 175.700 van € 175.700
 • succesvol!
 • NF Creditscore C
 • Zekerheid: 1ste Hypotheek
 • Loan to value: 80%
 • Bekijk het project
 • Investeer direct

Algemeen

Investeer mee in een financiering voor een appartement, gelegen op de eerste en tweede verdieping, in een appartementencomplex. Het gehele appartementencomplex is na aankoop van voorgenoemde appartement geheel eigendom van de leningnemers. Er zal binnen 18 maanden een herfinanciering voor het appartement worden gezocht.

De rente bedraagt 7% en de Loan to Value bedraagt 80%, waardoor deze lening een aanvaardbaar risico kent. U krijgt het Recht van 1ste Hypotheek. De Looptijd bedraagt 18 maanden, met een eenmalige mogelijkheid voor de leningnemers om met 12 maanden het totale leenbedrag ineens boetevrij af te lossen. (NB: Wanneer leningnemers deze mogelijkheid niet gebruiken, blijft de Looptijd 18 maanden.)
Investeer mee met direct of achteraf betalen.

Het onderpand

Het onderpand waarop de hypotheek gevestigd gaat worden bestaat uit een appartement die gelegen is in een appartementencomplex aan de Fellenoordstraat 4A te Breda. Dit complex bestaat uit drie appartementen, waarvan één gelegen is op de begane grond en twee appartementen zijn gelegen op zowel de eerste als tweede verdieping.
Het pand is gelegen in de wijk Fellenoord te Breda, de wijk Fellenoord is onderdeel van de binnenstad en valt binnen de singels van Breda. In deze mooie straat met een speelse en gevarieerde architectuur zit je net buiten de drukte en is het heerlijk rustig wonen. De wijk Fellenoord en omgeving is trendy en groeiend: je hoeft niet per se naar de stad want op loopafstand vind je o.a. het gezellige koffiezaakje Cappucino, een supermarkt (ook een biologische), meerdere restaurants en speciaalzaken uit alle windstreken.

Het klooster Breda is de uitvalbasis voor bewoners van Fellenoord, toen de paters het gebouw verlieten is het omgetoverd tot een ontmoetingsplek voor jong en oud, van student tot vrijwilliger en iedereen die even wil binnenlopen.

De verhuurbaarheid van het pand is goed te noemen doordat de grootte van het appartement courant is en o.a. geschikt voor expats. De wijk Fellenoord waar het pand zich bevindt is geliefd bij jong en oud.

De leningnemers

Kris van Nieuwland (1989) en Benny Heil (1981) zijn jonge ondernemers die al meerdere jaren actief zijn in de vastgoedbranche. Na een aantal jaren ervaring opgedaan te hebben bij een gerenommeerd vastgoedbedrijf/projectontwikkelaar hebben ze de stap genomen om zelf te gaan beleggen in vastgoed bestemd voor de verhuur.  Nu houden ze zich dagelijks bezig met ondernemen, verhuren en beheren van vastgoed, exploitatie en ontwikkeling van hun vastgoedportefeuille die gestaag groeit.

De huurder(s)

Het appartementencomplex is na aankoop van Fellenoordstraat 4a compleet in het bezit van Leningnemers, de overige twee appartementen zijn eveneens verhuurd.

Het aan te kopen appartement is inmiddels verhuurd. De huurinkomsten bedragen € 15.420,- per jaar. De energie, gedeeltelijke gemeentelijke lasten, alsmede alle overige lasten zijn voor rekening van de huurders.

Debt Service Coverage Ratio

Netto huurinkomsten per jaar: € 15.420,00
Rente + financieringskosten per jaar € 13.912,50

De Debt Service Coverage Ratio (DSCR) bedraagt 1,11 Dan is de vrije geldstroom 11% hoger dan de financiële verplichting. Dit is mede gezien het surplus van de bestaande portefeuille (zie hieronder) aanvaardbaar te noemen. Voor uitleg van DSCR, zie NF Creditscore.

Financiële positie kredietnemer(s)

Wij zijn in het bezit van de IB-aangiften 2018 van beide heren. Naast hun privéwoning, zijn de heren eigenaar van een 6-tal beleggingsobjecten. De gezamenlijke waarde hiervan wordt geschat op ca. € 1.900.000. Deze portefeuille is voor ca. 80% gefinancierd.

De totale huurinkomsten bedragen (inclusief het aangekochte appartement) ca. € 130.000, hiervan is een bedrag ad € 90.000 benodigd voor financieringsverplichtingen (NB: DSCR totaal = 1,44).

In 2019 en 2020 zijn diverse nieuwe zakelijke activiteiten opgestart. De heren hebben naast hun huurinkomsten beiden een salaris uit hun (in 2019 opgerichte holdings) van € 46.000.

De Lening

 • Leenbedrag: € 175.000,-
 • Taxatiewaarde van het pand in verhuurde staat: € 220.000,-
 • Loan to value 80% van de waarde van het pand
 • Vaste rente van 7% op jaarbasis
 • Effectief rendement op jaarbasis bedraagt 6,25%
 • Looptijd van 18 maanden
 • Vaste aflossing ineens na 18 maanden
 • Eenmalige mogelijkheid om met 12 maanden het totale leenbedrag ineens boetevrij af te lossen
 • Maandelijkse uitkering van rente aan geldgever.

Overige leningen

Er zijn hypothecaire leningen ten behoeve van de eigen woning en de beleggingsobjecten.

Kosten voor de geldgever

NewFunding rekent 0,75% inclusief BTW per jaar over het geïnvesteerde bedrag voor het beheren van de leningen, zie tarieven investeerder. Verder worden er geen kosten door NewFunding in rekening gebracht.

Zekerheden

De geldgever krijgt het Recht van 1ste Hypotheek op het pand aan Fellenoordstraat 4A te Breda met een taxatiewaarde van € 220.000,- zie het NRVT taxatierapport*.

*I.v.m. de wet op de privacy is persoonsgevoelige informatie uit het taxatierapport weggehaald.

Rendement & Risico

De geboden rente van 7% (6,25% effectief) is tot stand gekomen door toetsing en waardering middels de NewFunding (NF) Creditscore. NF Creditscore is een model dat is ontwikkeld om risico en rendement te bepalen. Ieder vastgoedproject wordt door NewFunding getoetst aan een aantal per project relevante objectieve criteria. Het appartement met als doel belegging is beoordeeld op een aantal punten van de NF Creditscore. Daarnaast zijn de Geldnemers getoetst door middel van hun IB aangiftes van de afgelopen drie jaar en een overzicht van hun BKR inschrijvingen.

De Geldgever heeft een bedenktijd van 24 uur na zijn inschrijving voor de geldlening. Indien de Geldgever zich heeft bedacht en zijn inschrijving wenst in te trekken, meldt hij dit binnen de bedenktijd van 24 uur per e-mail aan NewFunding middels info@newfunding.nl

Heeft u nog vragen?

NewFunding communiceert open en transparant. In de FAQ vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het crowdfundingplatform en de mogelijkheden.

BEKIJK DE FAQ

Wat is NewFunding?

Het crowdfundplatform NewFunding is het eerste echte landelijke vastgoed crowdfundplatform in Nederland van, voor en door vastgoedprofessionals. Voor meer informatie en de investeerdershandleiding verwijzen wij u naar OVER ONS

MEER OVER NEWFUNDING

Meer weten over de mogelijkheden of direct aan de slag: